Rekryterings- och bemanningsföretag som riktar sig mot transport & logistik företag – finns det?

Nischade bemanningslösningar är något som vi ser allt mer. De ger en större möjlighet att slippa felrekryteringar, eftersom de nischade bemanningarna är väl införstådda i den specifika branschens behov. Det finns flera rekryterings- och bemanningsföretag som har inriktat sig på just transport och logistik. Några av dessa inriktar sig på hela kedjan, det vill säga allt i från transportförare till chefer. En av de största aktörerna i branschen är Aditro Logistics, som är en oberoende logistik partner. De har bland annat stora egna lagerutrymmen, 800 anställda och omsätter årligen runt 750 miljoner kronor.

shutterstock_124992941Bemanningsföretag eller rekrytera själv

Aditro grundades i Jönköping 1973 och har sedan dess arbetat med personallösningar. Ett annat småländskt företag som även de arbetar med rekrytering, bemanning och olika personallösningar är Växjöföretaget Inpeople Sverige AB. De är stora inom logistik, lager och industri, och på sikt hoppas de att kunna bredda sig ytterligare. Om du som företagare inte vill anlita ett rekryteringsföretag, men ändå få mer kunskap om anställning och rekrytering, kan du ta hjälp av Inpeople. De ställer upp med utbildningar inom nämnda områden och bidrar på så sätt till att göra det enklare för företag att hitta rätt personal. Även du som söker arbete är välkommen att kontakta Inpeople.

Dyrt med felrekrytering

Rekryteringsprocessen är lång och skulle det visa sig att företaget gjort en felrekrytering kan det bli en kostsam historia. Det är därför bra att ta hjälp av ett bemanningsföretag som är speciellt inriktat på n specifik bransch. Även för dig som letar efter en anställning är detta viktigt, du får goda råd om var behoven finns och har lättare att bli sammankopplad med rätt företag. Du som är anställd på ett bemanningsföretag och arbetar inom transportbranschen bör känna till om de har kollektivavtal. Avtalet ska finnas på din arbetsplats och det kallas för “bemanningsavtalet”. Där står dina rättigheter som bland annat facket har varit med om att förhandla fram.