Svenska däckhotell tar stora lagerytor i anspråk

Däck är dyra och det gäller att underhålla dem rätt så att de räcker länge. Om man inte använder året runt däck så är man tvungen att förvara säsongsombytet på ett lämpligt ställe när man inte använder dem och fyra bildäck tar mer plats än man tror. Den som hellre vill nyttja lediga utrymmen till att lagra andra föremål kan hyra in däcken på ett så kallat däckhotell. Där kan man få hjälp med både själva däckbytet och kontroll av lufttryck och eventuellt slitage. På däckhotellet ligger sedan däcken tryggt i väntan på kommande säsong väl skyddade från uttorkande solljus och hög värme.

Bra däckhotell gör hela jobbet

Däckia (som exempel på en stor aktör inom däck och däckhotell) erbjuder en omfattande service till sina kunder när de bokar plats på däckhotell. Väl i systemet så får kunden en automatisk tidsbokning varje gång det är dags att byta däck och vid ankomsten blir de utbytta däcken rengjorda från vägsalt och annan smuts samt får mönsterdjupet noga kontrollerat. Kunnig personal ser till att de nya däcken sitter som de ska innan avfärd och sedan är fordonet redo för en ny säsong. Med en sådan tjänst behöver man inte bekymra sig för tröga fälgmuttrar och tunga hjul längre.

Det är smidigt med däckhotell

Att förvara däcken på däckhotell är populärt. Det största däckhotellet i Europa ligger faktiskt i Sverige och allt fler fordonsägare väljer att ge sina däck välförtjänt vila på annan ort när årstiden växlar. En av fördelarna är att däcken får en ordentlig besiktning av kompetent personal varje gång de byts så att inte prestandan sjunker utan att man lägger märke till det. Det är viktigt att ha däck med bra grepp då dåligt mönsterdjup och fel lufttryck kan bidra till vattenplaning och sämre bromsförmåga. En annan fördel är naturligtvis att man sparar ryggen och får mer tid att lägga på roligare saker.