De allra flesta är med om minst en flytt i livet. Det kan vara så att man flyttar hemifrån, att man flyttar ihop med någon eller helt enkelt att man vill ha en annan bostad. Att flytta är dock inte alltid helt enkelt. Det tar tid och kostar pengar. Dessutom bör man ha koll på hur man packar och viss kunskap inom logistik är också bra att ha. En väl förberedd och planerad flytt går i regel smidigare än en akut sådan.

Flytta med hjälp

Hos företaget Rentandmove.se kan man få all sorts hjälp med sin flytt. Ett flyttföretag kan hjälpa till med nerpackning, bärhjälp, transport och montering av möbler. Man kan ofta också låna kartonger av bra kvalitet till sådant man vill packa själv. Om man ska flytta långt eller om man inte själv har så bra fysik kan det här vara ett bra alternativ till att flytta på egen hand. Flyttföretag har också stor erfarenhet av att sköta just flyttar och det kan spara både tid och pengar.

Sköta hela flytten själv

Om man har flyttat flera gånger innan och om man har lastbilskörkort kan man i många fall sköta hela flytten på egen hand. I alla fall så länge man inte har allt för tunga eller stora möbler. Det gäller dock att man har tid och att man har bra fordon att flytta i. Att köra flera små lass med en liten bil blir sällan lönsamt om man ska flytta långt.

Flyttstädning och packning

En annan sak man ska tänka på i samband med en flytt är flyttstädning och det krävs en del planering och logistik för att en sådan ska bli bra. Om man inte städat tillräckligt noga kan en hyresvärd kräva ersättning för städningen. Många väljer därför att anlita ett städföretag som rengör bostaden. På så sätt får man garanti för arbetet.

Även packning är en sådan sak som kräver lite logistiskt tänkande. Man måste veta vad som kan packas när, hur man bör packa och även hur man ska lasta kartonger och väskor för att sakerna inte ska gå sönder.

Viktigt att tänka på

Det kan vara bra att sätta ihop en checklista som man kan kryssa av under flyttens gång. Då vet man vad som är gjort, packat och så vidare.

Om det är så att man inte får plats med allt i sin nya bostad bör man också kontakta ett företag som erbjuder förvaring. I regel finns det förråd i storlekar från en kartong och uppåt. För logistikens skull kan det vara klokt att ha ordnat förrådet redan innan flytten. Det är också en fördel om man redan kört dit saker som inte ska med till den nya bostaden.

Divi