Jag har tidigare i den här bloggen skrivit om hur det är att arbeta på lager, men branschen står inför stora förändringar. Oddsen är att lagerjobb så som vi känner dem idag förmodligen kommer att vara borta om bara några få år. Redan nu finns många automatiserade lager runtom hela världen, och de kommer inte bli färre.

Att automatisera lager är en sak, men det är desto svårare att göra när det handlar om att flytta. Det kommer nog vara oundvikligt att få bära och kånka på sina tillhörigheter även under lång tid framöver. Som tur är finns det prisvärd hjälp att få som kan underlätta en flytt betydligt. Qleano är en flyttfirma östersund som inte bara kan hjälpa dig bära möbler och lådor, de kan också sörja för flyttstädningen. I det sistnämnda fallet gäller självklart besiktningsgaranti, det vill säga att Qleano garanterar att din lägenhet kommer att gå igenom flyttbesiktningen.

Helautomatiserade lager har så långt framför allt slagit igenom inom dagligvaruhandeln. ICA har till exempel sedan några år tillbaka ett automatiserat lager i Helsingborg. Sveriges andra stora matkoncern Axfood planerar att bygga ett liknande lager i Bålsta strax norr om Stockholm. I automatiserade lager plockas matvarorna av robotar. Lagerpersonalen fungerar då som underhållspersonal på samma sätt som personalen i teknikintensiva industrier. Den muskulöse lagerarbetaren är med andra ord snart ett minne blott.

Divi